Організація харчування

   

       Харчування дітей в дошкільному навчальному закладі здійснюється відповідно до:

  • Закону України «Про дошкільну освіту» (ст. 35);
  •  Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України  від 12.03.2003  № 305 Постанови  Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. № 1591;
  •   «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»,  Інструкції з організації харчування дітей, затвердженої спільним  наказом МОН України та Міністерством охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227 зі змінами від 26.02.2013р. №202/165,  листа МОН України від 21.06.2007 № 1/9-394 «Про здійснення контролю за організацією харчування дітей  в дошкільних навчальних закладах»;
  • “Санітарного регламенту для ДНЗ”  від 14 квітня 2016 р. за N 563/28693.

       Загальне керівництво організацією харчування здійснює завідувач ДНЗ Почепа Ю.В.. Вона контролює діяльність завгоспа, комірника, звертає увагу на своєчасне постачання продуктів, умови їх зберігання; контролює роботу персоналу харчоблоку, додержання санітарно-гігієнічних вимог під час приготування їжі; періодично перевіряє організацію харчування у групах.

      Наказами по ДНЗ   призначена відповідальна за організацію харчування в дошкільному закладі вихователь-методист Прасолова Н.Ю., призначені відповідальні  за зняття проби готових страв старша медична сестра Колупаєва М.О. та сестра медична з дієтичного харчування Рец Т.І.  Також у нас працює комісія з громадського контролю за процесом організації харчування дітей у дошкільному навчальному закладі, з метою забезпечення сприятливих умов ефективної роботи дошкільних навчальних закладів, покращення стану організації харчування дітей у дошкільному  навчальному закладі та здійснення громадського контролю за організацією харчування дітей. Комісії з питань харчування проводить планову роботу згідно Положення про комісію з питань харчування в ДНЗ.

Основними принципами організації харчування в дошкільному закладі є:

– енергетична цінність раціонів відповідно до енерговитрат дітей;

– збалансованість та різноманітність раціону;

– технологічна та кулінарна обробка продуктів та страв, що забезпечує їхні смакові якості та збереження вихідної харчової цінності;

– врахування індивідуальних особливостей дітей;

– забезпечення санітарно-гігієнічних норм утримання харчоблоку, санітарних вимог до продуктів харчування, їх транспортування, зберігання та роздачі страв.

( Згідно наказу “Про організацію харчування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах м. Зпоріжжя у 2020 р.” Департамента освіти і науки Запорізької міської ради від 02.12.2019р. № 468/р)

НАКАЗ 2020   ХАРЧУВАННЯ

11.03.2020  відбувся щомісячний громадський контроль за якістю харчування в ДНЗ №188.

Батьки перевірили якість продуктів харчування та продовольчої сировини, умови зберігання, процес приготування страв, оцінили якість готових страв.

Нам дуже приємно чути позитивні відгуки від батьків.