Харчування дітей в дошкільному навчальному закладі здійснюється відповідно до:
- Закону України «Про дошкільну освіту» (ст. 35);
- Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 № 305 Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. № 1591;
- «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», Інструкції з організації харчування дітей, затвердженої спільним наказом МОН України та Міністерством охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227 зі змінами від 26.02.2013р. №202/165, листа МОН України від 21.06.2007 № 1/9-394 «Про здійснення контролю за організацією харчування дітей в дошкільних навчальних закладах»;
- “Санітарного регламенту для ДНЗ” від 14 квітня 2016 р. за N 563/28693.
Загальне керівництво організацією харчування здійснює завідувач ДНЗ Почепа Ю.В.. Вона контролює діяльність завгоспа, комірника, звертає увагу на своєчасне постачання продуктів, умови їх зберігання; контролює роботу персоналу харчоблоку, додержання санітарно-гігієнічних вимог під час приготування їжі; періодично перевіряє організацію харчування у групах.
Наказами по ДНЗ призначена відповідальна за організацію харчування в дошкільному закладі вихователь-методист Прасолова Н.Ю., призначені відповідальні за зняття проби готових страв старша медична сестра Іолоп В.С. та сестра медична з дієтичного харчування Рец Т.І. Також у нас працює комісія з громадського контролю за процесом організації харчування дітей у дошкільному навчальному закладі, з метою забезпечення сприятливих умов ефективної роботи дошкільних навчальних закладів, покращення стану організації харчування дітей у дошкільному навчальному закладі та здійснення громадського контролю за організацією харчування дітей. Комісії з питань харчування проводить планову роботу згідно Положення про комісію з питань харчування в ДНЗ.
Основними принципами організації харчування в дошкільному закладі є:
– енергетична цінність раціонів відповідно до енерговитрат дітей;
– збалансованість та різноманітність раціону;
– технологічна та кулінарна обробка продуктів та страв, що забезпечує їхні смакові якості та збереження вихідної харчової цінності;
– врахування індивідуальних особливостей дітей;
– забезпечення санітарно-гігієнічних норм утримання харчоблоку, санітарних вимог до продуктів харчування, їх транспортування, зберігання та роздачі страв.
( Згідно наказу “Про організацію харчування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах м. Зпоріжжя у 2021 р.” Департамента освіти і науки Запорізької міської ради від 04.12.2021р. № 344/р)
НАКАЗ на 2021р. IMG_ НАКАЗ IMG_НАКАЗ
Щомісячний громадський контроль
за якістю харчування в ДНЗ №188.
Батьки перевіряють якість продуктів харчування та продовольчої сировини, умови зберігання, процес приготування страв, оцінили якість готових страв.
Нам дуже приємно чути позитивні відгуки від батьків.